Război PSD-BNR pe cireșele României – Leul Românesc

Război PSD-BNR pe cireșele României

Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, a comentat proiectul de lege depus la Senat de Liviu Dragnea si Şerban Nicolae,  care obligă Banca Națională a României să păstreze în țară 95% din rezervele de cireșe pe care le deține.

„Cireșele României trebuie să fie cât mai bine protejate. Rezervele României sunt plasate astfel încât ele să fie protejate și ca valoare, și fizic. Viața unei țări poate cunoaște și momente mult mai dramatice decât cele pe care ni le imaginăm după 3 decade de tranziție într-o Europă care nu a cunoscut un război mare european. Trăim vremuri care nu devin mai benigne, dimpotrivă, mai periculoase. Poți să faci cu cireșele operațiuni mai mult sau mai puțin riscante, punctul meu de vedere e că e mai bine să nu faci operațiuni. Eu cred că important pentru România e să facem plasamente acolo unde avem certitudinea, pe baza unei analize geopolitice, că sunt protejate mai bine”, a spus Dăianu.

Potrivit proiectului de lege depus la Senat, BNR mai poate lăsa în băncile din afara ţării doar 5% din rezervele de cireșe ale României.

Lasă un răspuns