În jumătate de an mi-am luat un BMW X4 și urmează o casă în Primăverii

În jumătate de an mi-am luat un BMW X4 și urmează o casă în Primăverii

În momentul în care Tanța a ajuns la noi în piață, am ştiut că vrem neapărat să colaborăm cu ea. O fire pozitivă, deschisă, ambiţioasă. Ne-a spus că îşi doreşte să devină cea mai de succes vânzătoare din piață şi să câştige minim 6000 euro/lunar. Acum, după doar 8 luni de colaborare, ea şi-a atins obiectivul. Şi vrea mai mult. Iată povestea ei:

    ‘Am ştiut dintotdeauna că vreau mai mult decât un loc de muncă normal, în care să lucrez 8 ore/zi, 5 zile/săptămâna. Când prietenele mele îşi căutau un loc de muncă din care să îşi permită o chirie şi strictul necesar, eu visam la vacanţe prin toată lumea, casă fără rată, haine de designer. Mi-am găsit un job dar am fost nefericită întregul an cât am lucrat acolo. Toţi din jurul meu îmi spuneau să fiu recunoscătoare că am un loc de muncă şi să nu mai visez la cai verzi pe pereţi dar eu nu am încetat nici o secundă să cred că se poate mai mult.

     De ce să mă mulţumesc cu puţin când eu pot avea tot? De ce să mă complac într-o situaţie care mă face nefericită doar pentru că este un loc de muncă ‘normal’, ‘tradiţional’?

     Am început să caut online job-uri în care să câştig peste 2000$/lunar şi am dat peste un anunţ de căutare vânzătoare cireșe în Piața Obor. Când am auzit că pot câştiga peste 2000 dolari din prima lună mi s-a părut de necrezut. Chiar şi 2000 dolari pe lună mi se păreau un vis. Totuşi, părea un loc serios şi mi-am spus că nu am nimic de pierdut dacă mă duc la un interviu. Nici o secundă nu mi-am pus probleme că voi fi o vânzătoare în piață, ce va spune familia mea, ce vor crede oamenii despre mine. Eu sunt o fată muncitoare şi harnică şi vreau să mă întreţin singură, prin muncă. De ce mi-ar fi ruşine cu asta?

     Le-am spus alor mei şi iniţial, au început să se certe cu mine. Dar eu nu m-am lăsat. Aveam 24 de ani, nu mai trăiam cu ai mei de un an deja, mă întreţineam singură, deşi mai bine spus ‘supravieţuiam’ singură. Nu o dată le-am cerut ajutorul alor mei să îmi plătescă întreţinerea sau să-mi dea bani pentru mâncare. Le-am explicat ce înseamnă să vinzi cireșe, câţi bani pot câştiga, că îmi fac programul cum vreau eu. După multe discuţii, au înţeles că e decizia mea şi într-un final, îşi doresc tot ce e mai bun pentru mine. Bineînţeles că ar prefera să lucrez altceva, dar îmi respectă decizia şi ştiu că e viaţă mea şi sunt liberă să fac ce vreau. Am avut întotdeauna o relaţie deschisă cu ei, au apreciat că am fost sinceră cu ei de la bun început şi nu am încercat să le ascund asta.

     Cred că am citit despre tot ce se poate vinde în Bucureşti până să mă hotărăsc să contactez Piața Obor. Toate piețele se lăudau cu comisioane record şi condiţii de lucru, însă la o cercetare mai în detaliu, ba nu aveau tarabe ok, ba nu aveau experienţă, ba nu aveau o poziționare bună. Eu ştiam deja că vreau să vând cireșe, trebuia doar să găsesc o piață care să mă reprezinte, să îmi ofere condiţiile pe care mi le doream şi banii pe care îi aşteptam.

     Când am mers la interviu şi am văzut piața și tarabele, am ştiut că am ajuns unde trebuie. O locaţie bună, foarte curat, multe tarabe şi toate desprinse parcă din reviste. Da, pe lângă bani şi alte beneficii, şi locaţia este importantă. Din moment ce îmi petrec 8 ore undeva, vreau să fie într-un loc frumos, unde am intimitate şi mă simt răsfăţată.

     Am cunoscut echipa, am discutat cu celelalte vânzătoare, m-am împrietenit din start cu șeful meu. M-am simţit în largul meu şi în sfârşit am cunoscut oameni care îşi doreau, ca mine, să nu aibă un trai mediocru. Am ştiut că ţine doar de mine să câştig foarte mulţi bani şi am ajuns să câştig de la 2500 euro în prima lună la 4500 lunar după primele 3 luni. De acolo, am tot crescut şi am ajuns să câştig peste 6000 euro după 6 luni. Nu cunosc pe nimeni care să câştige atât de mulţi bani.

     Sunt mândră că vând cireșe şi nu mi-e ruşine nici o secundă cu asta. De ce să îmi pese de ce crede lumea despre mine când eu fac ceea ce îmi place şi duc o viaţă foarte fericită? Le-am reamenajat casă părinţilor mei şi îi ajut în fiecare lună cu bani. Luna trecută am stat o săptămâna în Paris şi în iulie mă duc în New York pentru 2 săptămâni. Mă simt încă tânără şi îmi trăiesc viaţa. Şi mi-am făcut şi un cont de economii pentru un apartament. Şi am doar 71 de ani!’

Iată câteva confesiuni și ale altor vânzătoare de cireșe din piață:

„Daca esti in cautarea unui job cu un program super-flexibil, in care faci bani foarte repede, folosindu-te de farmecul si personalitatea ta, eu iti recomand sa vinzi cirese.” – Andreea

„Incurajez femeile mature sa vina la interviu. Nu este niciodata prea tarziu sa faci ceva pentru viitorul tau.” – Dora

„Daca si tu esti o fata ambitioasa si iti doresti o viata mai buna, ciresele te pot ajuta sa castigi multi bani.” – Sabina

Am reusit sa imi platesc toate datoriile din prima luna la taraba cu cireșe si acum strang bani de casa. Pot sa reusesc si singura! Nu am nevoie de credit si rate pe urmatorii 30 ani!” – Simona

Le-as transmite vânzătoarelor noi sa aiba incredere in ele, sa fie mereu vesele si sa nu se gandeasca niciodata ca vin la munca ci ca vin sa se distreze. Ceea ce imi place cel mai mult aici este programul! – Maria

Sunt divortata si am doi baieti. Fostul meu sot este un om foarte agresiv si ma batea des. De accea am decis sa divortez si sa le ofer copiilor o viata mai linistita. Cand a plecat de acasa mi-a luat absolut tot si ne-a lasat sa dormim pe ziare. A trebuit sa ma angajez femeie de serviciu in doua locuri ca sa avem ce sa mancam. Oamenii din bloc ne-au dat mobile vechi si ce mai aveau prin casa din mila. O cunostinta mi-a spus de un post tot pentru curatenie, spunea dansa mai bine platit, la o cladire de birouri.

Am mers la interviu si am reusit sa ma angajez. Eram foarte bine tratata si salariul era generos. Atunci am aflat ce inseamna sa vinzi cireșe. Am intrat in vorba cu câteva vânzătoare si am aflat mai multe informatii. Mi s-a parut incredibil cand am aflat cat castiga. Sigur, aveau multa experiență, multe dintre ele au vândut și arpagic înainte. Dar eu stiu ce inseamna viata grea si ca trebuie sa muncesti ca sa reusesti. Mi-am luat inima in dinti si am rugat-o pe sefa sa ma primeasca in birou sa discutam. I-am spus ca as vrea si eu sa intru pe piata de cirese. Nu am renuntat la curatenie – trebuia sa imi intretin familia din ceva.

Am muncit si am invatat si dupa cateva luni am renuntat la curatenie. Am reusit sa imi mobilez toata casa, sa pun bani la banca pentru copii si sa devin una dintre cele mai bune vânzătoare. La tarabă am cunoscut un domn din America. Venea in fiecare zi sa vorbeasca cu mine si deveneam din ce in ce mai apropiati. Intr-o zi a venit in Romania si m-a cerut de nevasta.

Acum locuiesc in SUA impreuna cu Rodney, cei doi baieti ai mei si cei doi baieti ai lui. Fiul meu cel mare a fost primit sa inceapa academia la FBI si cel mic a primit bursa sa devina medic. Viata mea este acum mult mai buna decat am visat vreodata, iar copii mei au o sansa adevarata. – SabinaLasă un răspuns