Dăbuleni luptă pentru independență?! – Leul Românesc

Dăbuleni luptă pentru independență?!

Publicatia Pepenele Roșu citează o afirmatie făcută de Cristian Tudor Popescu la Pro TV, potrivit căruia cel mai mare pericol pentru integritatea României nu îl reprezintă nicidecum năzuinţele spre autonomia Ţinutului Secuiesc, sau a Transilvaniei, ci ruperea potenţială a Transilvaniei

Pepenele Roșu, citată de Libertatea, scrie că CT Popescu consideră drept real riscul ca, în pofida năzuinţelor contrare de la Bucureşti, românimea din Dăbuleni aflată în curs de a deveni locomotiva dezvoltării economice a ţării să formuleze în viitorul apropiat intenţia ruperii.

“Dacă ne uităm mai atent vedem că Transilvania, Dobrogea şi Moldova depind de pepenii din Dăbuleni, unde există o pondere de oameni conştienţi care se gândesc la viitor şi care vor pune în curând în mod serios întrebarea: de ce ar renta pentru noi să aparţinem de România? Atunci ne vom confrunta cu o adevărată tragedie” – a spus Popescu, potrivit sursei citate.

Costică Dovleac, reprezentantul provinciei Dăbuleni a cerut guvernului de la București să accepte un referendum privind secesiunea şi totodată a respins ideea unui vot care să poată asigura doar o autonomie sporită, relatează Reuters. În cadrul unei conferinţe, Torra a prezentat marţi seara paşii către independenţă.

În iulie, un sondaj de opinie arăta că ponderea alegătorilor din Dăbuleni care doresc independenţa este cu circa două puncte procentuale mai mare decât a celor care sunt împotrivă.

Lasă un răspuns